My Favourite Brushes

nedelja, februar 13, 2011


Ulmiel from Did someone say nail polish?  requested me to do a post on brushes. I don't own loads of brushes, but these brushes are the ones I like to use the most.
Ulmiel iz Did someone say nail polish? me je prosila, da napišem objavo o čopičih. Nimam neke velike zbirke čopičev,, ampak ti čopiči so samo tisti, ki jih največ in najraje uporabljam. 

Eyeshadow brushes:
  • MAC 239 - I know this brush is included in almost every favourites and essential brushes posts, but yes it is that good. It's perfect for packing colour on the lid and under the bottom lash line just with the tip. If I'm really lazy, I even use it for blending. / Vem je bilo o tem čopiču napisano že ogromno, ampak je res tako dober. Odličen je za nanašanje senčila na veko in pod spodnje trepalnice (če nanašaš senčilo s konico čopiča). Če se mi da vzeti 217 ali Round Crease čopiča, ga uporabim tudi za neko osnovno blendanje.
  • Mac 217 - The perfect eye shadow brush. It applies and blends the eyeshadow. However, it's a bit big for applying eyeshadow in my socket/crease (I don't even have much of a socket, since my eyes are hooded). I got mine on eBay./Perfekten čopič, super za nanašanje in blendanje senčila, ampak je malo prevelik za nanos senčila v gubo. V Sloveniji se ga ne da kupiti, priporočam izlet v Gradec/Benetke ali pa nakup prek eBaya (ampak pazljivo, ponaredkov kar mrgoli).
  • Coastal Scents Round Crease - It's not really produced by CS. I believe these are massively produced in China and can be bought on eBay. It's a really good brush for applying the eyeshadow in the socket/crease, or highlight in the inner corner. I even use it to apply eyeshadow all over the lid and it's a good blending brush./ Zelo dober čopič za nanašanje senčila v crease (gubo), ker je majhen in dovolj natančen. Primeren je tudi za nanos senčila v kotičke očesa in blendanje. Jaz ga uporabljam tudi za nanos senčila po celi veki. Ti čopiči so proizvedeni na Kitajskem in stanejo drobiž,  jaz sem jih kupila od Coastal Scents, čeprav tega trenutno ne najdem na njihovi spletni strani, sem ga pa našla na Čarodejki (klik).
  • Coastal Scents Lange Chisel Fluff - A decent eye shadow brush. It's a bit bigger than 239 and softer (which kind of annoys me). Good for applying the eye shadow and even for some basic blending./ Še kar dober čopič. Je malenkost večji od 239 in mehkejši (mene to osebno moti), dober za nanos senčila po celi veki in za osnovno blendanje. Sama se ga kupila od Coastal Scents, isti čopič se dobi še marsikje drugje, sigurno na eBayu (včasih je bil celo na Čarodejki).
  • Ecotools Bamboo Eye Shading Brush - I't not that good for packing the eye shadow on the lid, it's simply too big. I use it for blending and applying a base colour all over. I even use this brush for contouring under the cheekbone (just to get the colour on. Then I blend it with a bigger brush). / Ni najbolj primeren za nanašanje senčila na veko (razen za neko osnovno nevtralno barvo) ker je prevelik, je pa super za blendanje. Jaz ga uporabljam tudi za senčenje pod ličnico, pač da nanesem bronzer in potem z večjim čopičem zblendam. Ecotools se dobijo v večjih Tuših, (Inter)Sparih in Leclercu.
  • Alverde Gel eyeliner brush - Fantastic brush. Very small,  precise and just perfect for applying gel eyeliner. And it's so cheap, just under 2€./ Odličen čopič, majhen in natančen, perfekten za nanašanje gel eyelinerja. Ne vem ali je pri nas še vedno samo omejena kolekcija, ker v Nemčiji je v stalnem sortimentu. Je pa zelo poceni, nekaj manj kot 2€.
  • Ecotools Bamboo angled eyeliner brush - For me it's a bit too big for applying gel eyeliner, however, it's great for applying a dark eyeshadow on the top lash line (even on the waterline, but it's almost a bit too big) and I suppose it works well as a brow brush./ Zame je malo prevelik za našanje gel eyelinerja, je pa super za nanos temnejšega senčila ob zgornje trepalnice in predvidevam, da je dober tudi za obrvi (sama se ne ukvarjam, kar pretirano z obrvmi). Ga pa prodajajo v Sloveniji.
  • Coastal Scents Angle liner brush - I find it difficult to apply gel eyeliner with this brush, but some like it. I rather use it to apply a dark eye shadow on the top lash line and waterline . It works perfectly for that. If you want your waterline really black, use a black eye shadow in the waterline. It stays longer than a regular eyeliner too. / Meni je težko nanesti gel eyeliner s tem čopičem, nekaterim pa ta ustreza. Uporabljam ga za nanos temnejšega senčila ob zgornje trepalnice in v waterline. Za  v waterline je super, ker je majhen. Če želite res temen liner okrog oči, nanesite črno senčilo v waterline, saj zdrži dalje kot navaden eyeliner.

Face brushes:
  • Ecotools Bamboo Bronzer Brush - A brilliant brush, it's so soft and dense. I use it for powder and bronzer. It's a bit big for blush application, but it still works well if you don't have anything smaller. It's perfect for applying mineral foundation too. Oh, and it doesn't shed./ Odličen čopič. Je izjemno mehek ima zelo goste ščetine, dlake mu ne odpadajo, skratka super. Uporabljam ga za nanos pudra v kamnu in bronzerja, super je tudi za mineralni puder. Za blush je malenkost prevelik, vseeno ga nanese čisto ok, če že nimaš ničesar manjšega.
  • Bobbi Brown blush brush - I have the travel size. It a good blush brush, dense and it doesn't shed./ Moj je potovalne velikosti. Je dober čopič za nanos blusha, vseeno bom morda kupila drugega.
  • E.l.f. Powder brush - This brush is really soft and dense, it doesn't shed and it's perfect for applying powder, mineral foundation and applying liquid foundation. / Zelo mehek, gost čopič, ne izgublja dlak in je super za nanos pudra v kamnu, mineralnega pudra in celo tekočega pudra.

Čopiči na voljo v Sloveniji

Kar se tiče izbire čopičev v Sloveniji je bolj uboga. Po mojem mnenju najboljši (kombinacija kvalitete in cene) čopiči na našem tržišču so Ecotools. Na voljo so v večjih Tuših, (Inter)sparih in Leclercu. Najbolj priporočam Bronzer brush, dobra sta tudi angled eyeliner brush in eye shading brush. Na voljo je še čopič za blush, powder brush in majhen čopič za tekoči puder, ki jih sicer nimam, so pa precej pohvaljeni. Če vam ga uspe najti je Alverdejev čopič za gel eyeliner fantastičen. Spodoben čopič za nanos senčila na veko je Müllerjev Body & Soul čopič za senčila, meni je malenkost premehek in ima premalo ščetin ampak če nimate dostopa do ničesar drugega je v redu. Se pa v spletnih trgovinah (tudi slovenskih) najde kar nekaj čopičev, vendar z njimi nimam izkušenj.

You Might Also Like

10 comments

  1. super objava! :) imam tud jst neki od ecotoolsa in sm kar zadovoljna.glede alverde čopiča..men osebno čist neuporaben, ima pa mesto med mojo zbirko lakov (popravki na nohtih) :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Super post! Ecotools čopiče si že dolgo želim :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Hvala obema.
    Passing fancy meni je pa Alverdejev zakon. Imam kar 2. Težko mi je pa naprimer nanest gel eyeliner s prirezanimi čopiči. Si se pa dobro spomnila kako ga lahko drugače uporabiš :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Super, hvala za ekstra hitro izpolnitev želje! :) Bom šla kar po Ecotools, z MACom pa imam zmenek takoj ko grem na sever. :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Ni za kaj :) Macove čopiče se absolutno splača kupit. Jaz nameravam preizkusit od Ecotoolsa če čopič za blush.

    OdgovoriIzbriši
  6. Mene mika MAC blending brush... Pa še kakšen od Ecotools. Tale njihov za bronzer je prav lušten.
    Kje pa nakupuješ MAC čopiče?

    OdgovoriIzbriši
  7. 239 sem kupila v Gradcu, 217 in 219 pa iz eBaya od tega prodajalca: http://cgi.ebay.co.uk/MAC-217-BLENDING-BRUSH-NEW-/290533553052?pt=LH_DefaultDomain_2&hash=item43a526339c . Paket je prišel v enem tednu iz Kanade, izjemno hitro glede na moje izkušnje.

    OdgovoriIzbriši
  8. oh, bamboo bronzer brush ;) moram ga jit iskat :)

    OdgovoriIzbriši
  9. I love MAC 217 ! :)))
    there is really good!

    OdgovoriIzbriši

TRANSLATE