New in: Izdelki slovenskih znamk - 1. del

nedelja, julij 03, 2016

English version here.

*GREEN LINE Clear Active odstranjevalec ličil za oči
Klasičen dvofazni odstranjevalec, ena od faz je oljna (med sestavinami je navedeno sončnično olje), zato je primeren za zelo obstojna ličila, kot je npr. vodoodporna maskara. Embalaže je sedaj veliko bolj praktična zaradi drugačnega pokrovčka, so pa spremenili tudi formulo in sicer zdaj vsebuje aloe vero (na 5. mestu, tako da se še šteje), nisem pa imela prejšnje verzije, da bi primerjala če se je učinkovitost kaj spremenila. Je eden izmed redkih takih odstranjevalcev, ki mi celo ne zamegli vida (to me večno živcira pri takih izdelkih), ampak to tudi pomeni, da ni tako masten kot ostali in je za odstranjevanje vodoodporne maskare treba malo več truda. Oba dela se dobro zmešata in se ne ločita takoj kot pri nekaterih v istem cenovnem rangu, pa tudi vonja nima. Všečen izdelek, če vas živcira megleni vid, ki ga povzročijo nekateri podobni odstranjevalci, ampak ni tako močen kot malo dražji izdelki.
Na voljo v večini drogerijah, na Click2Chic in nekaterih večjih supermarketih. Cena okrog 3,5 € 


AFRODITA Clean Phase odstranjevalec očesnih ličil 
Ne vidim nobene razlike med tem in Green Line-ovim. Oba nista najmočnejša odstranjevalca na policah drogerij, ampak sta še vedno učinkovita in oba mi ne zameglita vida. Green Line-ov ima boljše sestavine in bolj praktično embalažo (Afroditin pokrovček je na navoj), vendar za kateregakoli se že boš odločila bo dober. Meni je seveda všeč, da je mentolno zelen - a je kdo pričakoval kaj drugega?
Müller, 3,29 €


*GREEN LINE Clear Active Micelna čistilna vodica
Moj star favorit, ki ga nisem nikoli še enkrat kupila, ker mi je bila stara embalaža trapasta (pokrovček na navoj  - pa kdo ima še čas za to. Ah, samo malo se hecam), poleg tega pa izgleda kot da imam neko neskončno zalogo micelnih vodic, vsaj teh, ki jih ne maram, ampak nisem kupila nove že skoraj leto. Preizkusila sem že kar nekaj cenejših oz. drogerijskih micelnih vodic in do zdaj mi je bila ta ena izmed najboljših in sicer zato, ker se mi zdi da večina teh vodic po določenem času kar izgubi na učinkovitosti (kot npr. Garnierjeva in Inellova), ampak tale pa ni. Samostojna objava o tej vodici je že na blogu, sicer ko je bila še v stari embalaži, sedaj pa so se nekaj igrali tudi s sestavinami, se mi pa po učinku in vsem ostalem zdi enaka. Dodan je izvleček pomaranče, ki je celo na 2. mestu, ampak mislim, da je glavna čistilna sestavina še vedno Poloxamer 184 (4. mesto), kot v večini micelnih.  Je ena izmed redkih, ki je odišavljena, kar lahko kakšne občutljivce zmoti. Nova embalaža je odlična, tako vizualno, kot praktično.
Na voljo v večini drogerijah, na Click2Chic in nekaterih večjih supermarketih. Cena okrog 4,3 €

*GREEN LINE Clear Active 3 v 1 Čistilna emulzija
Nekje v kopalnici še leži zakopana ena stara tuba tega izdelka, ki je bil zelo malo rabljen, ker mi enostavno ni bil nikoli všeč. Ampak sem mu dala novo priložnost in sem ugotovila, kaj sem delala narobe. Je zelo podoben Osvežilnemu čistilnemu mleku - oba sta lahka losjona in imata mineralno olje na drugem mestu, ampak se razlikujeta po vonju, ki je pri tem enostaven kremen. 3 v 1 naj bi bil odstranjevalec ličil, čistilec in tonik v enem, navodila pa pravijo, da ga je treba nanesti na suho kožo in potem odstraniti z vato ali vodo, ampak po mojih izkušnjah tak način pusti na koži kremni filter, zato je veliko bolje če uporabiš vlažno brisačko. Dobro odstrani puder in večino ličil, le maskara ne gre čisto dol in se lahko razmaže okoli, zato potem uporabim micelno ali še enkrat očistim z istim ali drugim izdelkom. Ko sem začela preizkušati vso to novo nego obraza, torej slovenske izdelke je moja koža izgledala super, kar nisem niti približno pričakovala, ampak stvari so se čisto obrnile in vem kaj je bil razlog - mineralno olje v tem izdelku in čistilnemu mleku. Na žalost moji koži mineralno olje vedno dela probleme, vsi izdelki do zdaj s to sestavino so naredili isto in sem dobila zelo nadležne mozolje, ki kar niso hoteli izginiti (ponavadi zaradi se Nuxe olja se kar hitro zacelijo). Ampak mineralno olje meni povzroča preglavice, predvidevam, da večini ne bo. Emulzija se mi zdi primerna za suho, normalno in kombinirano kožo, medtem ko tisti z mastno boste verjetno želeli nekaj kar bolje očisti.
Na voljo v večini drogerijah, na Click2Chic in nekaterih večjih supermarketih. Cena okrog 4 €


*GREEN LINE Clear Active Osvežilno čistilno mleko
Čistilna mleka so mi bila vedno tako starinski koncept čiščenja. O njih smo brali v najstniških revijah, kjer so nasvete pisali tisti, ki jim svet kozmetike očitno ni bil najbližji, ampak da bi dejansko poznala nekoga, ki je uporabljal čistilno mleko se pa ni zgodilo, saj vsi smo uporabljali gele in pene. Ampak tale mi je kar prirastel in sem ga začela uporabljati vsak dan, kar je od začetka prineslo odlične rezultate, potem pa - boom - tečni mozolji na moji bradi (super, ravno sem se znebila rdečih madežev starih mozoljev tam, zdaj jih bom pa zopet imela par let). Mleko diši krasno, kremno-cvetlično in je po teksturi zelo podobno Čistilni Emulziji, torej kot nek lahek losjon, ki ga naneseš na suho kožo in potem odstraniš z vatko, ampak kot sem rekla že pri Emulziji so vlažne brisačke veliko boljše, da ti ne ostane tisti čudni filter na obrazu. Deluje enako kot emulzija, torej odstrani večino ličil, le maskara mu ne gre tako dobro, ampak ne pusti kože izsušene. Na embalaži je izpostavljena aloe vera (10. mesto) in nepozebnik (11. mesto), ampak glavna sestavina je mineralno olje in Isopropyl Palmitate (potencialno komedogena), vsebuje pa še mandljevo olje in glicerin dosti visoko na seznamu. Če mi ne bi povzročal mozoljev, bi ga imela zelo rada.
Na voljo v večini drogerijah, na Click2Chic in nekaterih večjih supermarketih. Cena okrog 4.3 €

*GREEN LINE Clear Active Osvežilni tonik
Že leta nisem kupila tonika, vsaj običajnega, saj sem jih kar prenehala uporabljati, ker so mi brezvezni strošek in se porabi preveč vatk, čeprav vem, da so toniki v zadnjem času postali podcenjeni. Ta mi je kar všeč. Ni nič posebnega, tudi ne bi rekla, da je osvežilen (to bi itak verjetno pomenilo, da bi dali notri kakšno trapasto mešanico sestavin kot je alkohol + mentol), ampak za sabo ne pusti nobenega lepljivega občutka in ne izsušuje, Ima v redu sestavine - glicerin na 2. mestu, aloe vero, nepozebnik (zmanjša otekline, pomiri razdraženost in odstrani odvečni sebum, zato je dober za aknasto kožo). Ima prijeten cvetličen vonj.
Na voljo v večini drogerijah, na Click2Chic in nekaterih večjih supermarketih. Cena okrog 4 €


*GREEN LINE Natural Clear Čistilna krema + piling + maska + antibakterijski učinek
Čeprav je res izdelek 4 v 1, so zame taki izdelki ali piling ali maska, saj ga ne bi uporabljala vsak dan kot čistilno sredstvo, s pilingi moraš bit previden in jih je bolj primerno uporabljati 1-2x na teden. Lahko ga uporabiš kot masko, v tem primeru ga pustiš na obrazu 5 minut, ampak se ne posuši v trdo kot ostane take maske. Je precej lažja maska kot šokantno gosta Queen Helene (na katero moram zapeljat traktor, da sploh dobim kaj iz tube) in piling delci so zmleti mandlji, zato ni nežen, kar pa meni zelo ustreza. Diši lepo, kremno čisto. Ker imam rada bolj grobe pilinge, mi je zadeva precej všeč, ampak kot maska so pa tudi boljše, če rabiš tako, da se vidi kako potegne ven ogrce, je pa zato dobra izbira glinene maske za bolj suho kožo, ker ne izsušuje. Vsebuje tudi cinkov oksid, ki je dober za nečisto kožo.
Na voljo v večini drogerijah, na Click2Chic in nekaterih večjih supermarketih. Cena okrog 3 €


 AFRODITA Young & Pure Gel za sušenje mozoljev
Že dolgo nisem kupila takega izdelka, ker ga večinoma sploh ne rabim (odkar uporabljam Nuxe Huile Prodigieuse olje se moja koža zelo spodobno obnaša, če ne eksperimentiram z drugimi stvarmi), ampak sem se vseeno zapodila kupit enega, da ga bom imela za vsak slučaj ali hude čase. Večina, ki sem jih gledala je imela alkohol, ampak ta ga nima, vsebuje pa Niancinamide (Vitamin B3), ki ga je vseboval en izdelek katerega sem ga leta nazaj kradla bratu in je bil učinkovit izdelek za sušenje mozoljev (znamke se ne spomnim in mislim, da je ni več). Ko ime pove je gel, ki se posuši v čisto plast. Kot že prej napisala, mi je par izdelkov povzročilo nečisto kožo, tako da sem ga imela možnost preizkusit in ne dela ravno čudežev, ampak je ok. Zmanjša mozolje, ampak jih ne posuši.  Je pa kar malo drag za tako mini tubo, čeprav verjamem, da bo trajala dolgo. 
Müller, 3.89 €


 *GREEN LINE HydroMineral Lahka vlažilna krema za mešano do mastno kožo
To kremo sem enkrat preizkusila pri nekom in mi je bila takoj všeč, tako da sem jo imela na seznamu  enkrat za kupit, ko mi bo pošla očitno neskončna zaloga krem (not my fault). Obstaja več verzij HydroMineral in ker je poletje sem izbrala verzjo za mešano do mastno kožo. Kličejo jo lahka, pa vseeno ni tako lahka, saj je malo gostejša kot moje najljubše kreme Creatures de Monoi in L'Occitanova Angelica, je pa tudi bolj kot mešanica gel-krema. Vsebuje papajo, spirulino (žal bolj proti zadnjem mestu), ter Radensko Naturelle, in primerno tisti papaji na škalici ima tropski vonj, kar je čisto po mojem okusu. Obljublja veliko - anti-ageing učinek (bomo videli čez čas) in da pomaga pri prekomerni mastni koži, in sicer pa oža pore (por se seveda ne da zožati, bolje bi bilo če bi rekli, da zmanjša videz por) in da zmanjša masten sijaj, kar se mi zdi da je kar nekaj punc reklo, da je res, moja koža pa ni pretirano mastna, da bi lahko povedala moje izkušnje, ampak meni je ta krema neka osnovna, zanesljiva vlažilna nega in dobra za ceno. 
Okrog 7 €


AFRODITA Why Mask Extreme Hydration
Maska za ekstremno navlažitev
Čeprav imam še vedno Balea Power Maske, ki je moja najljubša vlažilna maska in je super sploh za takrat ko imam suhe luskice, čeprav nisem načrtovala vzeti tudi te, me je prepričala predvsem zaradi sestavin. Je tipična vlažilna maska, torej podobna navadni kremi za obraz in jo naneseš v debelem sloju za 15 minut, potem pa ostanek obrišeš ali pa enostavno pustiš in greš spat. Trenutno je moja koža v dobrem stanju kar se tiče suhih lusk, tako da nisem mogla preverit kako deluje, ampak lepo navlaži kožo, to je zagotovo. Ima preprost kremen vonj in tako kot Baleina verzija tudi hialuronsko kislino.   
 DM, 1.19 €

AFRODITA Why Mask SOS Calming
SOS Pomirjevalna maska
Ko sem raziskovala katere slovenske izdelke naj vzamem in si delala wishlisto (nisem nikoli objavila, ampak je izgledala tako) je bila tale maska kar visoko na seznamu, predvsem ker diši po sivki, ker ima med in ker ima vitamin B3. Je nekakšen hibrid med glineno masko in vlažilno masko, pomagala pa naj bi razdraženi koži (kar moja sicer ni, ampak sestavinsko se mi je zdela dobra za nečisto kožo in se jo hotela imeti spet kot just-in-case izdelek). Ni ne tipična gosta glinena maska in ne tipična vlažilna maska, saj je ne posuši na obrazu, niti ne vpije, le obraz imaš vijola-moder 15 minut potem jo pa spereš. Diši krasno, kot mešanica meda in sivke (čisto zame). Ker se ne posuši nimaš občutka, da ti povleče kaj s por, čeprav tega itak ne obljublja, ampak koža se počuti kar prijetno po uporabi. 
DM, 1.19 €

AFRODITA Why Mask Fresh & Well Rested Look
Očesna maska za spočit videz brez podočnjakov
Sem eden izmed tistih ljudi, ki kar nekako ne verjame, da res rabiš posebej kremo za oči (čeprav sem slišala, da so drugačni standardi pri izdelavi, ampak meni je to nepotreben strošek), ampak se vseeno vzela to za preizkusit, da vidim kako kaj deluje na podočnjake. Je kremni gel, ki ga je veliko v vsakem od treh predelov, pravzaprav veliko preveč tudi če naneseš zelo na debelo, tako da je za veliko uporab in je lahko celo uporabiš kot navadno kremo za oči v tanjšem sloju, zagotovo bo trajala zelo dolgo. Glede podočnjakov nisem opazila nobene spremembe (surprise, surprise), ampak sestavine so dobre in je spodobna vlažilna nega. 
DM, 1.49 €

V drugem delu, ki ga bom objavila čez par dni bodo še ostali izdelki, torej nega telesa in las.

You Might Also Like

8 comments

  1. Ta krema Hydromineral je mene totalno prepričala, potem pa nekako nisem kupila več ker sem imela 2 in preveč ostalega...in joj ta izdelek 4 v1 se jaz spomnem, če ga nisem imela že ene 10 let nazaj ( pa ne me vprašat kako se mi je zdel...) :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. HydroMineral so meni take zanesljive in osnovne vlažilne kreme :) Ta 4 v 1 mi je bil takoj všeč, ker imam rada bolj grobe pilinge, čeprav kot maska ni tako dobra kot npr. Neutrogenina 2 v 1.

      Izbriši
  2. Hydromineral kremo sem jaz tudi enkrat imela in ni slaba. Mogoče malo prelahka za moj okus - bolj poletna verzija. Mene pri Green Line očitno motijo dišave, ker se mi zdi, da mi včasih iritirajo kožo. Že na sploh nisem ljubiteljica zelo parfumiranih izdelkov za nego.
    Afrodita Extreme Hydration maska mi je super. Se mi zdi, da se lepo vpije v kožo in vlaži. Čeprav imam iz uporabnosti rajši Balea Sheet masko, ki je res enostavna za uporabo in prav tako super navlaži kožo :).

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Si imela isto verzijo kot jaz? Ker tiste za suho še nisem preizkusila, bi pa mogoče za zimo. Ja, Green Line ima kaj dosti parfumirano kozmetiko, kar meni zelo ustreza (pač imam rada da stvar diši), ampak za tiste z občutljivo kožo so pa že lahko problematični.

      To Balea sheet masko moram sprobat, ampak zdaj sem dobila eno tako kul od Mooya, ki je ful hecna za pogledat, ampak se zatakne za ušesa in ima še en del za vrat, tako da si kot mumija. Ni pa poceni :/

      Izbriši
    2. Jap isto verzijo.
      http://adjustingbeauty.blogspot.si/2014/07/review-green-line-hydro-mineral-light.html

      Ja, mene parfumi pogosto iritirajo. Ampak ne vsi. Pa tudi, če je krema bolj težka in hranljiva, to nekako odtehta. Te lahke kreme pa me vedno skrbijo pri nakupu.

      Hehe, tako sem jaz tudi imela. Mislim, da je bila z iherba, da se je zataknila za ušesa. To je ful priročna, ker ostale se lahko začnejo odlepavat, ko se sušijo :D.

      Izbriši
    3. No, mogoče je ta za suho kožo potem boljša :)

      Ah, te sheet maske. Tako so mi hecne, ampak so dobre :)

      Izbriši
  3. Meni je ta Hydromineral krema bila super. Meni še celo ene ''lahke'' kreme za mastno kožo, mastijo kožo.. ampak ta je bila perfect, vlažilna, pa vseeno ravno prav za mojo kožo, da je ni dodatno mastila, pa še lepo mi je matirala vse skupaj. :) Sem jo nameravala ponovno kupiti, samo kaj, če se vedno ''utapljam'' v količini drugih krem za obraz. :P

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Zate se spomnim, da si jo hvalila :) No saj zdaj imaš itak L'Occitanov fluid :)

      Izbriši

TRANSLATE