Looking Back on 2017

sobota, december 30, 2017


With the end of the year just around the corner, I again dedicated the very last post of the year to a quick summary. I'm sharing top six most read posts, then six posts of my choice that I worked extra hard on and feel most proud of, and in the last part I share posts from other bloggers I most enjoyed or I feel they should be shared.


This was my seventh year of blogging and it's the year that I noticed a big decline in interest in blogs. It's not just my readership that plummeted, I also recently realised that about 2/3 of blogs I'm subscribed to haven't been updated in a long time. Sad, but that's the reality of blogging now. People read less and less of them. However, a lot of the beauty content moved to social media, especially Instagram Stories and it's where I get a lot more engagement than here.  

I wrote in my last such post that I plan to buy a m.Zuiko 45 mm lens for my camera and I never properly updated you, but I got it and it's the best investment I made. Most of the pictures you see on my blog and Instagram since May are taken with that lens. 

MOST READ POSTS IN 2017
Images are links to the posts.


MY FAVOURITE POSTS



 POSTS I ENJOYED IN 2017


I wish you all the best in the next year and thank you for every comment, subscription, save on Bloglovin', pin on Pinterest, like on Facebook, Instagram and just for reading my posts. I rarely mention it, but you can follow my work also on Facebook pages of Subrina, Green Line and Fatalka.

Have a great end of the year!

You Might Also Like

12 comments

  1. Sem tudi sama dobila občutek, da blogi niso več popularni. Vedno bolj je zanimiv YouTube in vsa druga družbena omrežja. Ampak jaz te še vedno zelo rada berem. Tudi zaradi tvojih čudovit fotografij :).

    Vse tvoje izčrpne ocene, primerjave in swatchi so tudi med mojimi favoriti na tvojem blogu. Aliexpress objave so absolutno hit zame in jih moraš napisat še kaj več ;). Prav tako tvoja pale foundations. Mislim, da je bila v pomoč vsem bledoličnim. :)

    Se veselim tvojih objav v 2018 in ti želim uspešno leto <3

    Hvala ti za omembo. Mi veliko pomeni <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala <3 Tvoj blog sploh redno berem, ker si ena izmed redkih, ki ima take objave kot se spodobi, torej polne informacij in s slikami kako kaj izgleda :) Pa še v angleščini. Ja, blogi definitivno izumirajo. Ne razumem kako imajo ljudje po 20 minut za video. Jaz najdem čas mogoče enkrat na teden, pa še to preskakujem za pomembne informacije in veliko raje preberem oceno, ker mi je tudi bolj pregledno. Stories me pa moti, ker so tako minljivi. Par sekund da vidiš in konec. Kako naj potem kasneje najdeš omembo/oceno nečesa. Ampak Stories doseže veliko več ljudi kot blog, pri meni je razlika kar velika.

      Za AliExpress imam pripravljeno objavo, sem pa manj naročala kot lani, ker me živcira čakat več kot en mesec na vse. Zdaj čakam na darila za božič, ki sem jih naročila 15. novembra :/ Nič ni še prišlo.

      Tudi tebi uspešno in srečno novo leto :) In ni za kaj :)

      Izbriši
  2. Imam občutek, da so vedno bolj popularni tisti blogi, ki objavijo eno super flat lay sliko in par besed o produktu, pa še to napišejo samo, da ga obožujejo. Brez swatchev, brez vsega.

    Pri tebi pa se resno vidi, da gre za čisto vsako objavo kar nekaj časa. Tvoj blog je eden izmed mojih najljubših ravno zaradi tvojih podrobnih ocen. Slike pa itak imaš vsakič lepše in flat layi so top :D

    Jaz sem si tudi nabavila fotoaparat, končno. Sem ga potrebovala še za faks, pa sem mislila, če ne bom zdaj, pol še nekaj časa ne bom. Mi ni žal, je vse veliko lažje :)

    In pa hvala za omembo <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sem pozabila dopisat, se strinjam s Petro, Aliexpress objave so tudi meni hit, upam da jih bo še več :D

      Srečno in uspehov polno 2018! <3

      Izbriši
    2. Zdaj še ocen ni več na blogih, kaj šele swatchev :/. Imajo flatlay potem pa neko brezvezno objavo v stilu "Kako najti srečo v vsakdanjih stvareh" in "Zakaj se ni vredno primerjati z drugimi" in ostale bedarije ob katerih samo zavijam z očmi. Ampak taka sem pač jaz, ne maram takih filozofskih nakladanj in berem le beauty stvari.

      Hvala <3 Res cenim tvoje besede :) Mislim, da sem že večkrat rekla, ampak ti in tvoj blog sta en žarek upanja, ker ostajaš tradicionalna blogerka. Tvoje objave vedno preberem :)

      Super da si kupila fotoaparat :) To je bila največja sprememba pri meni in sem zelo zadovoljna, da sem se odločila za nakup :) Kot praviš, takoj je lažje in tudi več možnosti imaš kako kaj postavit, organizirat, itd,..

      Bo AliExpress objava :)

      Tudi tebi uspešno in srečno 2018 <3

      Izbriši
  3. Tudi meni so objave, ki pod makeup flatlay fotko nakladajo o nevem kakšnih '10 nasvetih, ki ti bodo totalno spremenili življenje' malo mimo in kot drugi komentarji opažam pomanjkanje objav s swatchi in podrobnimi ocenami. Pri nas vedno preberem objave od tebe in Petre, in res nikoli ne razočarata :).
    Meni so bile Aliexpress objave super, upam da pripraviš še kakšno, čeprav verjamem da so dolgotrajne :) Pa kadar narediš pregled svoje zbirke (npr vseh tekočih šmink) - top!
    Srečno in uspešno še naprej <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ne vem zakaj so se take objave tako razpasle, pa prav z očitnimi clickbait naslovi :/ Resnih ocen je zelo malo, tvoje itak vedno vse preberem, ker so mi odlične :)

      Bo za AliExpress, je pa veliko problem to da zadnje čase vse traja več kot mesec da kaj pride.

      Tudi tebi srečno 2018 :)

      Izbriši
  4. Vec 3 godine redovito citam tvoj blog. Mrzim videe, instagram, hashtagove (#starasam). Lijepo poses, fotke su ti odlicne i tcoj blog mi je medju omiljenima. Nadam se da ces nastavit pisat. Sve najbolje u 2018. uz pozdrave iz Hrvatske.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala <3 <3 I feel you, tudi jaz ne morem več gledat YouTube videov in hashtagi v smislu #blessed in podobne bedarije so neverjetno glupi. Nekaj časa bom še vztrajala dokler me ne povozi čas :) Pozdrav na Hrvaško :)

      Izbriši
  5. I am putting you on my daily watch list!

    OdgovoriIzbriši
  6. That's a lot of stuff! I feel envious. They're all great. More of these please!

    OdgovoriIzbriši

TRANSLATE